شناخت عسل طبیعی
عسل اولین محصول زنبور عسل می باشد که از زمان باستان مورد استفاده بشر قرار گرفته است. تاریخ استفاده از عسل همگام با تاریخ خلقت بوده و تقریبا در هر فرهنگی می توان شواهد بهره گیری از آن را به عنوان یک منبع غذایی یافت تا این اواخر به عنوان تنها شکل غلیظ شده قند در بیشتر نقاط جهان در دسترس مردم قرار گرفته بود، لذا این موقعیت بی همتا از میان دیگر ویژگی های این محصول جایگاهی بس ارزشمند و در خور احترام برای آن فراهم کرده است. به دلیل توجه فزایند به عسل در هر فرهنگی، تنوع و گوناگونی زیادی در فرآورده های تهیه شده از آن دیده میشود. ما در این مقاله از مجموعه آهوتا این ماده شگفت انگیز را بررسی می کنیم و به شما خواهیم گفت که عسل بیشتر از آنچه تصور کنید برای بدن مفید است.
خواص عسل طبیعی بسیار زیاد است و یک محصول بیولوژیکی فعال است و ترکیبی غنی و پیچیده دارد. ترکیب دقیق آن بستگی به گل هایی دارد که زنبورها گرده افشانی می کنند. هرچیزی که در این محصول وجود دارد برای سلامت انسان ضروری و مفید است. بیش از ۳۰۰ ماده در عسل وجود دارد که به طور مطلوب بر روند متابولیک بدن تاثیر میگذارد.
۱- ترکیبات عسل
قندها
۳۸% فروکتوز – ۳۱% گلوکز – ۵% دکسترین – ۱٫۵ تا ۳% ساکارز – تا ۲٫۳ درصد پروتئین
تا ۰٫۲ درصد مواد معدنی
۰٫۰۰۳ تا ۰٫۲ درصد نمک اسیدهای ارگانیک(مالیک، لاکتیک، اسید سولفوریک، سیتریک و تارتاریک)
تقریبا همه ی عناصر طبیعی شناخته شده (آهن، فسفر، منیزیوم، کلسیم، مس، گوگرد، پتاسیم، کبالت، ژرمانیوم، طلا و …)
آنزیم ها: موادی که به طور قابل توجهی، در مقادیر بسیارکوچک به فرآیند متابولیسم سرعت می بخشند.
در مقادیر بسیار کم ویتامین های (B1,B2,B3,B5,B6,H,K,C,E,PP,Provitamin A)
عسل جمع آوری شده از گیاهان مختلف درعطر، طعم و همچنین در ترکیبات مواد تشکیل دهنده متفاوت است. محتویات ویتامین های آن با افزایش میزان گرده در آن افزایش می یابد. مشخص شده است که ویتامین های موجود در سبزیجات، میوه ها و سایر محصولات، به طور مداوم در طول ذخیره سازی کاهش می یابد. البته این موضوع شامل عسل نمیشود در واقع ویتامین ها و سایر عناصر موجود در آن کاملا ذخیره می شوند.